“ГЕНЕРАЛЕ, ЗА НАС ЋЕТЕ УВИЈЕК БИТИ ХЕРОЈ”

General Ratko Mladic

Генерале, неправда учињена према теби нам само даје додатну снагу да будемо сви заједно јачи у доказивању истине о твојој борби за слободу српског народа и истовремено и доказивању  херојске борбе борбу Војске Републике Српске за отаџбину -Републику Српску.

  Реакције БОРС-а на пресуду генералу Младићу

Након првостепене пресуде генералу Ратку Младићу којом је пред Хашким судом осуђен за наводне ратне злочине, своје мишљење о пресуди дали су предсједник Скупштине Борачке организације Миломир Савчић и предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић.

Предсједник Савчић је казао да је висина казне несразмјерна образложењу датом приликом читања пресуде.

-Оно што пише у образложењу је потпуно незразмјерно и у супротности са висином изречене казне. Ја ово, слично као и пресуду код првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, доживљавам само као прво полувријеме – рекао је медијима поводом пресуде предсједник Савчић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Душко Милетић сматра да је изрицањем доживотне казне затвора генералу Ратку Младићу у Хашком трибуналу коначно „умрла правда“.

„Желим да изразим саучешће Хашком трибуналу због `смрти хашке правде`, која је након дуге и тешке болести коначно издахнула“, рекао је Милетић.

Милетић је навео да су томе највише допринијели међународна заједница, НАTО и свјетске силе.

Он је рекао да су неки људи који се баве правдом на основу аргумената, доказа и документације која је предочена Хашком трибуналу чак очекивали ослобађајућу пресуду за генерала Младића.

„Очито је да наша аргументација никоме не значи ништа и да је оваква пресуда била само остваривање неког раније зацртаног циља због чега су у Хашком трибуналу пожурили да генералу Младићу изрекну осуђујућу доживотну казну затвора“, истакао је Милетић.

Милетић наводи да Срби нису никада ништа могли ни очекивати друго од Хашког трибунала, осим осуђујућих и драконских казни јер тај суд није једнако и правично разматрао све аргументе и према њима доносио пресуде.

„Овдје се унапријед знало да су Срби осуђени и ово је само било задовољење неких процедуралних ствари да би се дошло до осуђујуће пресуде за генерала Младића“, нагласио је Милетић.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free