2.Мај обиљежен парастос осморици погинулих бораца села Лијешће 2017.године

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2.Мај 2017.године обиљежен парастос осморици погинулих бораца села Лијешћа

 Као и сваке године и ове године је обиљежен парастос погинулим борцима Мјесне заједнице Лијешће који су живот дали за одбрану Брода,свог села Лијешће, огњишта, дједовине и Републике Српске. У првим налетима усташке агресије  бранећи своје најмилије дадоше животе. Наша сјећања данас враћамо у прошлост  у други и тужни мај,прије 25.година. Предсједник Скупштине Борачке организацијеРадослав Кокић  се обратио присутнима у нади охрабрења, да се наше жртве не смију заборавити, да смо ми насљедници наших предака и да морамо учити будућа покољења о стварним и истинским догађајима који су се догодили,а који са наше стране су били одбрамбени,а не освајачки. Уз многобројне Лијешћане било је доста и брођана који су одали почаст погинулим борцима. Уз пригодан програм у којем су учествовали дјеца из КУД Лијешћа положили су цвијеће породице  погинулих бораца,  Борачка организације Брод,начелник општине Брод и остала присутна удружења.

Као и сваке године и ове године домаћини су учествовали  у припреми кољива и хране  ове године учешће је узела породица погинулог борца Петровић Миломира, сестра Милена уз сурадњу  са Борачком организацијом.

Такође за нове домаћине узели су учешће за идући парастос пододица Ћерић Саве. Дружење је настављено уз трпезу љубави који су припремили домаћини и Борачка организација Брод.

 

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free