Брод домаћин одбору ППБ и Одбору РВИ БОРС

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дана 24.01.Борачка организација Брод била  је  домаћин Одбору ратних војних инвалида РС и Одбору породица погинулиг бораца Републике Српске.

Прије почетка сједница сви окупљени су посјетили Спомен собу погинулих бораца.ва.

Одбор РВИ је 8. редовну сједницу одржао у Сали за састанке Општине, гдје их је поздравио начелник општине Брод Илија Јовичић. У расправи, чланови Одбора су дошли до усаглашавања око питања поједностављења процедура и појефтињења накнаде за дозволе за оружје. Такође овај Одбор ће упутити допис Премијерки о испуњавању обавезе плаћања инвалиднина на вријеме. Предсједник Одбора Војин Гушић је изјавио да су разматрали проблематику сталних удара на институције Републике Српске. Из Одбора апелују да се РС не смије урушавати него само јачати.

У просторијама општинске Борачке организације, Одбор ППБ је на 7. редовној сједници разматрао различите теме по дневном реду. Како је Зоран Видић, предсједник Одбора рекао, најбитнији закључци су везани за став око кашњење инвалиднина, борачког додатка и накнаде за одликоване борце. Такође, у приоритету је била и тема дозвола за оружје, већином трофејно по Видићевим ријечима, за шта ће бити упућен допис МУП-у. Одбор ППБ је на овој сједници усвојио План рада Одбора за 2017. годину.

По завршетку састанака, присутни су у 13.30 одали пошту погинулима полагањем цвијећа на централни споменик на Тргу Патријарха Павла и пред бисту генералу Славку Лисици.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free