СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ТУЛЕКА НА ПРВОМ МЈЕСТУ

P1010616

У  организацији општинске Борачке организације  дана 14.05.2016.године, служен је парастос погинулим борцима и цивилним жртвама рата, са подручја мјесне заједнице Тулек.

У протеклом отаџбинском рату, са подручја МЗ Тулек, живот је дало пет бораца: Душан Стојић, Драган Удовичић, Радован Радовановић, Златко Ивановић и Срето Павичић. За вријеме окупације Брода, животе су у логорима изгубили и цивили са подручја Тулека: Драган Стојковић, Душанка Бардак, Бранко Бардак и Здравко Дуроња. Испред Борачке организације присутнима се обратио Зоран Видић, предсједник Предсједништва, те у свом говору истакао важност сјећања на све погинуле борце и цивиле страдале у свим српским ослободилачким ратовима.

“Нажалост, свеукупна политичка ситуација у Републици Српској  некада покушава да стави политичке интересе изнад вриједности коју је стварала борачка популација, па је тако било покушаја и да се због најављених протеста у Бањаој Луци  одгоди помен парастос  у Тулеку за неки други дан. Борачка организација сматра да се изнад свега што се дешава у политици, ипак, на прво мјесто мора ставити дуг према погинулим борцима јер су они најзаслужнији за нашу слободу”, истакао је Зоран Видић, предсједник Предсједништва Борачке организације. У свом обраћању осврнуо се и на актуелне протесте у Бањој Луци, те истакао да Борачка организација није ни у каквој организацији  протеста али да није ни задовољна положајем борачких категорија у друштву и да ће се за све то борити радом, трудом и патриотски, како то борци знају.На крају је ипак изразио  наду да  ће све протећи мирно и да никаква политика неће подијелити српски народ и борце.P1010620

Помен парастосу су присуствовали, те почаст погинулима одали полагањем вијенаца на спомен обиљежје,породице погинулих бораца и цивилних жртава,  представници  Борачке организације и општине Брод.

Иначе, Борачка организација је за термин обиљежавања парастоса погинулим борцима одредили су датум када је Српски народ са подручја Брода у мају 1992.године доживио егзодус.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free