2.маја-Обиљежен парастос погинулим борцима у Лијешћу

LIJEŠĆE SLIKE

2.МАЈА 2016.ГОДИНЕ ОБИЉЕЖЕН ПОМЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА У ЛИЈЕШЋУ

 Дана 02.маја 2016.године у дворишту цркве Свете Тројице у Лијешћу са почетком у 11,00 часова обиљежен је помен парастос погинулим борцима овог села. Парастосу су присуствовали чланови породица погинулих бораца,представници борачке организације,представници локакне управе и др.организација, који су учествовали у полагању вијенаца.

Предсједник предсједништва Борачке организације Зоран Видић је у свом говору истакао да највећа обавеза свих нас је да се обиљежавају парастоси,да се долази у што већем броју и да се одаје почаст и захвалност онима који су дали највише за своју државу, а то су животи. Напоменуо је да се кроз године провлачи један те исти проблем а то је незапосленост дјеце погинулих бораца,кашњење инвалиднина и борачког додатка,што све доводи до револта и крајњег понижења борачких категорија. Да код запошљавања је данас важнија партијска књижица од књижице борачке организације и од правих заслуга. Питамо се докле више тако и да ли они себи ускраћују примања. Такође је истакао да су главни организатори парастоса управо чланови породица погинулих бораца у сурадњи са Борачком организацијом, који се сваке године договоре  међу собом, ко ће бити домаћин  и припремити кољиво и помогне у организацији за дочек гостију , те око послужења скромне трпезе за све госте.

За Крст Часни и слободу златну!

 

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free