Посјете у поводу Међународног дана инвалидних лица

3.decembar 034

Дана 03. децембра у Републици Српској, као и читавом свијету, обиљежен је  Свјетски дан лица са инвалидитетом.

За Борачку организацију  овај датум има посебан значај јер је то једна од прилика да се ратним војним инвалидима, као лицима који су у стварање Републике Српске уградили дијелове свога тијела, посвети додатна пажња.

Представници Борачке организације и општине Брод посјетили су неколико  ратних војних инвалида на подручју општине Брод. У разговорима са представницима Борачке и општине, РВИ нису изразили недостатак материјалних могућности за нормалан живот, иако је и то сигурно тешко у ово вријеме, али су изразили жељу да се институције и грађани односе према њима са потребном дозом поштовања и признавања њихових заслуга у рату, јер су, као и бројни борци ВРС,  у темеље РС уградили  дио тијела.

Исти дан, у поводу Дана инвалидних лица чланови Борачке организације присуствовали су  просторијама Удружење родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама и сметњама у развоју „Корак наде“ обиљежавању  Међународни дан особа са инвалидитетом, гдје су активисти Удружења за госте је припремили  богат културно-умјетнички програм, а у  кратким цртама представљен је и  дугогодишњи рад овог Удружења.

Такође, у поводу Дана инвалидних лица, пријатељи и гости из Борова (Хрватска), који су били гости и у “Кораку наде”  посјетили су и Спомен собу и упалили свијеће, а затим дружење наставили у просторијама Борачке организације. Срби из Борова су иначе дугогодишњи пријатељи брођана и користе сваку прилику да у Броду  учествују у разним  манифестацијама , али сваки пут посјете Спомен собу, положе цвијеће испредф централног споменика и одају дужну почаст погинулим борцима.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free