У ПОВОДУ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

svečana sjednica

06.10. одржана је Свечана сједница Скупштине општинске Борачке оранизације.

Сједници је присуствовао Предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић, изасланик Предсједника РС Горан Џајић, представници општинских борачких организација, чланови породица погинулих бораца, представници општинске административне службе као  и велики број грађана. У протеклом отаџбинском рату, на подручју општине Брод страдало је 244 борца, а данас имамо око 570 ратних војних инвалида, а преко 2.000 цивила је прошло кроз 10 логора успостављених на подручју Брода.

Поводом Видовдана, Крсне славе Војске Републике Српске, Предсједник Републике је „Медаљом заслуга за народ“  постхумно одликовао  315 бораца, од чега је 11 бораца са подручја Брода.

„Ово је прилика да се одликује један број припадника војске Републике Српске, који су своје животе уградили у темеље Републике Српске“, истакао је Миломир Савчић. Савчић је додао да данас има прилику у знак прославе дана слободе, да одликује 11 бораца, и њиховим породицама додјели посебно признање.

Након додјељених одликовања, Борачка организација додјелила је Признања Борачке организације својим члановима који су у току свог рада, дали значајан допринос јачању  и побољшању статуса бораца и Борачке организације  Брод. Такође, додјељени су и пехари екипама бораца који су учествовали у играма на традиционалном “5.едмооктобарском турниру”.

Свечана сједница општинске Борачке организације одржала се симболично 06. Октобра, у току Октобарских дана слободе, у знак сјећања на ноћ између 6.-7. октобра 1992. године, када је ослобођена општина Брод.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free