УНКА, СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ

unnamed (1)

БРОД, 18. АВГУСТА – У мјесту Унка, на подручју општине Брод, одржан је помен парастос за страдале борце отаџбинског рата.

Преко 200 посјетилаца  присуствовало је  помен парастосу и културно-умјетничком програму у селу Унка, на подручју општине Брод. Сваке године, уочи празника Преображења Господњег, на подручју ове мјесне заједнице, окупља се велики број људи из Републике Српске и Србије, да се сјете свих страдалих бораца са подручја Унке и  погинулих бораца Првог батаљона војне полиције Првог Крајишког корпуса и  31-ог погинулог борца ЈНА-Војне поште 7036/4 Врање, који су страдали у борбама за ослобођење Унке и других крајева општине Брод, у априлу и мају 1992. године. Као и сваке године, велики број чланова породица погинулих бораца данас је из бања Луке, Српца и Србије допутовало до спомен обиљежја на Унци, да присуствују помен парастосу и да одају почаст за све жртве отаџбинског рата.

Након завршене молитве и пригодног програма у облику историјског часа,присутни су положили вијенце, те и ове године показали да жртве овог рата нису заборављене.

Такође, тога дана  је општину Брод и Борачку организацију посјетила делегација из општине Сурдулица (Србија), гдје су, након посјете Спомен соби Борачке организације, присуствовали пријему код Начелника општина.

„Данас је дан када свако од нас има подијељене емоције, јер у једну руку се са тугом присјећамо свих страдалих Срба, а у другу руку видимо да нас је све заједно  њихова жртва окупила и зближила“, изјавио је Чеда Митић, предсједник Скупштине општине Сурдулица.

Након одржаног парастоса, сви присутни су наставили разговор на традиционалном ручку, који је организован на платоу поред спомен обиљежја.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free