ППБ и РВИ из Борачке зграде у посјети Спомен соби и Борачкој организацији

posjeta članova boračke zgrade 015

У петак, 7.августа, станари „Борачке зграде“, породице погинулих борцаца и ратни војни инвалиди, посјетили су Борачку организацију Брод.

Прије свега, чланови Заједнице етажних власника Борачка зграда, посјетили су Спомен собу гдје су упалили свијеће, положили цвијеће и уписали се у Спомен књигу. Породице погинулих, посебно мајке погинулих бораца,  нису могле сакрити тугу и сузе иако су прошле двије деценије од губитка њихових чланова.

Након Спомен собе ППБ и РВИ су посјетили просторије Борачке организације гдје су уручили заједнички поклон станара за Борачку организацију, препуну корпу милошта. У Борачкој организацији су их дочекали представници и радници Борачке организације, а испред општине Брод замјеник начелника општине.

Уз кафу и сок опуштено су разговарали о животу у Борачкој згради, о међусобној пажњи и дружењу у згради, а  изнијети су приједлози за уређење дијела око зграде за паркинг мјеста, што су представници Борачке организације и замјеник начелника оцијенили као потребно и могуће изводљиво. Замјеник начелника општине истакао је да је сигуран да је Борачка зграда најуређенија зграда у Брод када су у питању Заједнице етажних власника, да у згради постоји несвакидашњи склад и договор по свим питањима, а предсједник ЗЕВ Борачка Зграда, Горан Мичија, иначе РВИ, је истакао да је поносан на станаре зграде јер разумију једни друге и налазе рјешање за сва питања, да су спремни помоћи и другима иако су сви из реда категорија које су највише дале и изгубиле у рату.

Иначе, у Борачкој згради, пројектом  трајног стамбеног збрињавања Владе РС, изграђена су 23 стана искључиво за ППБ и РВИ од 1 до 4.категорије.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free