Сјећање на погинуле борце и цивиле из Тулека

У  организацији општинске Борачке организације и Мјесне организације бораца Тулек, дана 09.05.2015.године, служен је парастос погинулим борцима и цивилним жртвама рата, са подручја мјесне заједнице Тулек.

У протеклом отаџбинском рату, са подручја МЗ Тулек, живот је дало пет бораца: Душан Стојић, Драган Удовичић, Радован Радовановић, Златко Ивановић и Срето Павичић. За вријеме окупације Брода, животе су у логорима изгубили и цивили са подручја Тулека: Драган Стојковић, Душанка Бардак, Бранко Бардак и Здравко Дуроња. Испред Борачке организације присутнима се обратио Зоран Видић, предсједник Предсједништва, те у свом говору истакао важност сјећања на све погинуле борце и цивиле страдале у свим српским ослободилачким ратовима, те  подсјетио присутне да се 9.мај обиљежава као Дан побједе над фашизмом и да је веома важно да се сви сјећају  милиона жртвава у Другом свјетком рату. Видић је такође подсјетио и на важност постојања Војске Републике Српске, чији дан се обиљежава 12.маја, и да су тим поводом, представници Борачке организације и општине Брод, одали почаст погинулим борцима ВРС полагањем цвијећа на Тргу Патријарха Павла испред централног споменика.

Помен парастосу су присуствовали, те почаст погинулима одали полагањем вијенаца на спомен обиљежје,породице погинулих бораца и цивилних жртава, представници локалне власти, представници општинске Борачке организације,те представници политичких партија и други.

Мјесна организација бораца и Мјесна заједница Тулек , за термин обиљежавања парастоса погинулим борцима одредили су датум када је Српски народ са подручја Брода у мају 1992.године доживио егзодус.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free