„Борац-Брод“ – „Послодавац године за лица са инвалидитетом у Републици Српској за 2014.годину“ у категорији средњих предузећа

                         Предузеће „Борац-Брод“ Д.о.о. из Брода, добитник је награде „Послодавац године за лица са инвалидитетом у Републици Српској за 2014.годину“ у категорији средњих предузећа.

Свечано проглашење најбољих послодаваца за особе са инвалидитетом у Републици Српској одржано је 11.12.2014.године у Бањој Луци у организацијиМинистарства рада и борачко-инвалидске заштите.

                 Ово је четврти пут да се кампања под називом „Послодавац године за лица са инвалидитетом у Републици Српској 2014“ организује у сарадњи са Фондом за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалидних лица  Републике Српске, Координационим одбором организација са инвалидитетом Српске и Агенцијом за сарадњу, едукацију и развој (АЦЕД). Циљ кампање је подизање свијести послодававаца и цјелокупне јавности о могућностима и способностима лица са инвалидитетом да равноправно учествују на тржишту рада. Намјера кампање је и допринос у успостављању критерија и смјерница, те подстрек осталим послодавцима да се додатно ангажују око омогућавања равноправности лицима са инвалидитетом при запошљавању на радном мјесту. За награду „Послодавац године за лица са инвалидитетом у Републици Српској за 2014.годину“, могли су конкурисати искључиво правни субјекти који су регистровани на простору Републике Српске у категоријама: -мала предузећа,-средња предузећа и- велика предузећа. На основу података Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалидних лица и података из инвалидских организација, Комисија је одабрала побједнике у дефицитарним категоријама.

            bORAC - PLAKETA 005  Предузеће „Борац- Брод“ Д.о.о. основала је Борачка организација Брод 2000.године и регистровано је као Друштво за трговину, грађевинарство, услуге и запошљавање инвалидних лица. Тренутно има запослена 23 радника ( 16 радника на неодређено вријеме и 7 радника на одређено вријеме), а од наведеног броја 14 радника су инвалидна лица. Основна дјелатност је пружање услуга наплате паркинг простора на подручју градске зоне, услуге аутобуског терминала и услуге курирске и чуварске службе, пријавнице и одржавања чистоће у згради Општине, а врши  услуге  и одржавања спомен обиљежја Одбрамбено-отаџбинског рата и НОР-а, те има задужење за  надзор чуварске службе објекта Градска пијаца.

Сарадња са органима локалне управе, као и са Начелником општине, је врло добра и постоји врло висок степен разумијевања за ову категорију предузећа.

Запослени у предузећу „Борац-Брод“ добро познају ситуацију на тржишту рада и схватају да само домаћинским односом и максималним ангажовањем могу да опстану.

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free