grb

 

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Бања Лука, Краља Алфонса XIII бр 1. 051/211-825, 051/211-726, ЖР562-99-1003-07

wwwborackars.org.E-mail:bors@blic net

 

Број: И-02/IV-04-75/14

датум:11.02.2014. године

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА

Свим медијима

САОПШТЕЊЕ

 

Данас је у просторијама општинске Борачке организације Брод са почетком у 10 часова одржана Ванредна сједница Координациног одбора борачких организација регије Добој са једном тачком дневног реда – објављивање потјернице за генералом ВРС Манојлом Миловановићем те је овим поводом Координациони одбор борачких организација регије Добој објавио слиједеће саопштење за јавност.

Интерполова потјерница расписана за генералом Војске Републике Српске Манојлом Миловановићем још је један у низу покушаја власти Републике Хрватске да пребацивањем кривице на другога прикрију своју улогу и злочине почињене у протеклом рату, да прикрују злочин против мира који су починили насилним рушењем међународно признате државе СФРЈ и да кривицу за све догађаје и страдања пребаце искључиво на Србе и њихово највише војно или политичко руководство.

Пријератни и ратни пут генерала Миловановића одлично је и свима познат, па чак и онима који га данас оптужују. Познато је да се ради о часном официру и човјеку, који је прије рата као војно лице служио у Македонији а током рата се налазио у Републици Српској, дакле који ни прије рата ни током рата није имао имао никакаве везе Хрватском, нити му се може ставити на терет било какав злочин или криминално дјело па чак ни било каква повезаност са њима а посебно не на територији Хрватске.

Очигледно се ради о још једном примјеру неселективног рада тужилаштава и судова гдје Срби оптужују за злочине а предмети о злочинима над Србима се држе у ладицама, што првенствено односи на злочине Војске Хрватске која је као агресор ушла у Републику Српску и БиХ 1995. године,  бомбардовала авионима колоне цивила на Петровачкој цести, извршила масовни покољ у Мркоњић Граду и починила злочине у Новом Граду и Дубици након преласка Уне.

Овај случај је дизање прашине са циљем да се не дирају хрватски генерали и команданти, што је суштина објављивања оптужнице, па се чак не процесуирају ни за злочине у Броду у који хрватска војска прешла и починила покољ над Србима још прије почетка рата у БиХ па су и ова убистава и злочин су били директан увод у рат.

Због тога тражимо од иниституција Републике Српске да искористе све легалне начине и стану у заштиту генерала Миловановића али и свих других официра и војника Војске Републике Српске које Хрватска, ФБиХ или било ко други терете по основу ратног злочина и да се институције Републике Српске у свим другим областима живота ангажују на доказивању истине о протеклом отаџбинском рату јер Србима истина о протеклом рату највише одговара.

Такође тражимо хитно пуштање на слободу генерала ВРС Новака Ђукића јер је Уставни суд БиХ укинуо пресуду Суда БиХ и свако даљње задржавање генерала Ђукића у затвору је лицемјеран противправан чин и истовремено вријеђање правде као и достојанста и личности генерала Ђукића.

 

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!

 

КООРДИНАЦИОНИ ОДБОР БОРАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА РЕГИЈЕ ДОБОЈ

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free