ДАН 11.ДУБИЧКЕ БРИГАДЕ

Једанаеста дубичка пјешадијска бригада Војске Републике Српске обиљежила је данас 22 године од њеног формирања.Поводом 21. Дана 11. септембра. , Односно 111. дубичке бригаде Парастос палим припадницима бригаде, служен је у спомен-Храму Свете Петке, гдје су испред плоча са именима погинулих бораца положиле вијенце Делегације Борачке организације, Општине Козарска Дубица и Борачке организације Брод.Кроз једанаесту дубичку пјешадијску бригаду Прошло је око 6 хиљада и 700 бораца, 224-оро је погинуло, 614 рањено. Мобилисана је 31.јуна 1991.године, а у ратним дејствима први пут је учествовала 17.септембра 1992, казао је Драгољуб Цибиц предсједник Општинске Борачке организације која је уз подршку Општине и организовала окупљање дубичких Ратних ветерана.

                                            11 brigada 21 09 2013
              Борачка организација на прослави Једанаесте дубичке бригаде у                                             Козарској Дубици 21.09.2013.

Припадници Ове херојске бригаде учествовали с на свим ратиштима и пресудним биткама, на почетку и на крају отаџбинског рата, подсјетио је генерал Момир Зец под чијом командом је ова јединица на самом  крају рата бранила и одбранила свој град и западне границе Републике Српске. Поручио је да ове историјске чињенице нико не смије заборавити.

Тешка ратна времена и године проведене на посавском ратишту зближила су дубичане и грађане Брода, да пријатељство траје и сада на обострано задовољство, казао је Зоран Видић је предсједник Борачке организације Општине Брод.

Једанаеста дубичка пјешадијска бригада је једна од најзначајнијих бригада Јер је у кључним моментима Свим за одбрану Републике Српске дала свој допринос, нагласио је начелник Општине Миле Злојутро и додао да је Ове године Дан 11.дубичке бригаде уврштен у значајне датуме за нашу општину.

Обиљежавање Дана 11.. дубичке бригаде, настављено је дружењем бораца и евоцирањем успомена.

Преузето са : http://www.dub-radio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2675:dan-11dubike-brigade&catid=34:vijesti

Picture 190

Picture 184
IMG_4441

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free