Посјета породици погинулог борца

На данашњи дан, у 15 часова 1992. године, погинуо је припадник полиције војске Републике Српске Мирослав Радовановић из Брода. Данас су његову породицу обишли начелник општине Илија Јовичић и представници општинске Борачке организације. Синови и супруга покојног Радовановића су били изненађени посјетом на овај дан и похвалили другачији, бољи однос према борачкој популацији.

radov1

Начелник господин Јовичић је рекао да не треба никада да заборавимо погинуле и њихове породице. У том настојању издвајају се средства за Борачку организацију која организује бањска лијечења и друге видове помоћи борцима и њиховим породицама. Такође, измјењени су и критеријуми додјеле општинских стипендија како би се дала предност стдудентима породица погинулих и ратних војних инвалида. И конкурс за стамбено збрињавање младих брачних парова даје предност припадницима ових категорија. Почетком мјесеца, додјељене су и књиге првачићима из ових породица, а планирају се и друга средства за подршку заслужнима за стварање Републике Српске.

radov3

Тешка времена за општину и Републику Српску не значе да ћемо заборавити прошлост, рекао је господин Јовичић. Додао је да је општина Брод отворена за разговор и подршку и да ће се урадити све што се може. Зоран Видић и Ђорђе Максимовић, испред Борачке организације, су напоменули да ће увијек бити разумјевања за све породице бораца.

radov2

radov4

 

Преузето са :http://opstina-brod.net/ns/2013/09/16/posjeta-porodici-poginulog-borca/

 

 

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free