Одржане Скупштине МОБ Збориште и Винска

grb

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА – ОПШТИНА  БРОД

ОПШТИНСКА БОРАЧКА  ОРГАНИЗАЦИЈА    БРОД

Ул. Светог Саве бб ( стара основна школа, тел.053/610-628 и моб.065-528-030)

ПРЕДСЈЕДНИШТВО

 

 

Одржане Скупштине МОБ Збориште и Винска

 

У Мјесној организацији бораца   „Збориште“ и „Винска „ одржане су  редовне Скупштине  мјесних организација бораца, којој су, поред чланова МОБ-а присуствовали и чланови Предсједништва ОБО Брод, као и члан Предсједништва БОРС-е .  На сједници Скупштина на дневном реду  су   дате информације о раду Предсједништва ОБО Брод за период фебруар-мај 2013.године, информације о раду МОБ Збориште и Винска, а дискутовало се и о  и предстојећим  активностима у мјесним организацијама бораца.

 

У МОБ Збориште,  договарало се и о потреби  адаптације спомен обиљежја у Зборишту , јер се 23.јула обиљежава помен парастос гдје се очекује и посјета ППБ из других општина  чији су чланови погинули на ослобађању Брода, те о потреби и  начину подјеле помоћи за стамбено збрињавање , што се очекује у другој половину  текуће године и гдје ће МОБ имати значајну улогу код давања приједлога .Највише се дискутовало о будућој додјели државног земљишта у закуп пољопривредницима , које ће додјељивати Општина Брод. Збориштани сматрају да у својој МЗ имају велику потребу  , мислећи на велики број незапослених демобилисаних бораца, да се замљиште додијели збориштанима, за шта су апеловали на Предсједништво ОБО да им омогуће састанак са Начелником општине .

 

И у МОБ „Винска“ и „Збориште“ похваљен је рад преузећа Борачке организације „Борац Брод“, а посебно јер су преузели послове одржавања спомен обиљежја, што је до сада био неријешен проблем.

Zborište

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free