Održan prijem majki poginulih boraca

pmbo1

Povodom međunarodnog Dana žena, opštinska Boračka organizacija upriličila je juče prijem majki poginulih boraca. Okupljanje pozvanih 85 majki je bilo u Spomen-sobi gdje su slike i pomen njihovim poginulim sinovima. U prostorijama Novog udruženja penzionera, gje je prijem organizovan od 11 časova, prisuni su bili su i predstavnici Boračke organizacije, Potpredsjednik Skupštine Opštine Milan Gavrić i Načelnik Opštine Ilija Jovičić.

pmbo4Nakon obraćanja organizatova ovog skupa, i prigodnog kraćeg programa omladine iz KUD-a „D. Trifunović“, nekoliko recitacija su izvela i djeca iz udruženja roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama i lica sa invaliditetom „Korak nade“. „Ova okupljanja majki poginulih boraca su uvijek teška, duboko emotivna, i čovjek se nikada ne navikne na toliko osjećanja odjednom, na ovim okupljanjima“, rekao je predsjednik Boračke organizacije Zoran Vidić.

pmbo2Prisutnim majkama su podjeljene unikatne čestitke djece iz „Koraka nade“, cvijeće i novčani poklon. Ženama koje nisu mogle prisustvovati prijemu, članovi Boračke organizacije, kao i prethodnih godina, odnijeće poklon na kućnu adresu.pmbo3

„Ne mogu ja nikada prežaliti svoje dijete; ali je lijepo kada se mi majke okupimo, jer sve imamo istu tugu, i hvala Boračkoj što nas ovako pozovu, i da se i nas neko sjeti“ rekla je jedna od prisutnih majki. Načelnik Opštine Ilija Jovičić je rekao da mu je velika čast da bude na ovom skupu i da treba poštovati zasluženo mjesto ovih žena.

Преузето са : http://opstina-brod.net/ns/2013/03/09/odr%C5%BEan-prijem-majki-poginulih-boraca

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free