Обнављање брaтских веза са Грчком

Данас је у општини Брод организован свечани дочек за његово преосвештенство Епископа грчког господина Јаковоса, Начелника острва Лезвос Димитриса Вунатсоса и грчког аташеа за образовање при Амбасади у Румунији Стратоса Куцкудиса. Више од десет година општина Брод и град Митилини,административни центар и главни град Лезвоса, су побратими градови.

gr3-300x225

Од 10 часова грчка делегација је одала пошту и положила вијенац на централни споменик погинулим борцима отаџбинског рата, на Тргу Патријарха Павла. Предсједник општинске Борачке организације Зоран Видић је гостима показао Спомен собу и кратког описао настанак овог меморијалног мјеста.

gr2-300x225

На свечаном пријему, у сали за састанке у Општини Брод, господин Епископ је рекао да му је било јако емотивно видјети слике погинулих бораца. Међу њима је видио и слику оца дјетета које је било у гостима са осталом дјецом која су била смјештена у гостима код породица у Митилинију, на острву Лезвос.

gr5-300x225

„У то поратно вријеме, тој дјеци је тај боравак у Грчкој, и општини Брод, то изузетно пуно значило, и данас са великом захвалношћу дочекујемо ове госте“, рекао је у поздравном говору Начелник Општине Илија Јовичић. Због великог интереса те дјеце, која су сада одрасли људи, и њихових породица, за сутра од 11 часова организован је сусрет са Епископом господином Јаковосом. Овај пријем ће бити организован у ресторану „Ловачки рог“.

gr4-300x225

Грчка делегација и Начелник су на овом пријему размјенили пригодне поклоне и разговарали о садашњем стању општина као и о будућем развоју. Након ове кратке посјете, планира се и дужи посјет половином ове године. Присутни на пријему су изразили задовољство овом посјетом, обнављањем веза побратима градова, уз жељу да се сарадња настави и у другим правцима.

 

Преузето са:  http://opstina-brod.net/ns/2013/02/25/obnavljanje-bratskih-veza-sa-gr%C4%8Dkom/

Насловна слика преузета са: http://www.brodski-portal.com

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to best wordpress themes, wordpress 4 themes and WordPress Themes Free